Wereldwijd – activiteiten

Koffie-ochtend in De Rode Loper

Rode Loper

Wij willen het contact tussen inwoners van onze gemeente Kaatsheuvel, Loon op Zand, De Moer en Nieuwkomers en vluchtelingen stimuleren. Elkaar leren kennen door samen te praten, eens samen een wandeling te maken of…… Er zijn veel manieren om met elkaar in contact te komen.

 

 

 

Het festival in 2018

Zet het alvast in uw agenda:

Op maandag 21 mei 2018, zoals gebruikelijk dus op tweede pinksterdag, hebben wij ons nieuwe festival gepland. Hier op deze website maar ook op Facebook houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Op het Halve Zolen Festival 2017

Op zondag 25 juni waren vele bezoekers aanwezig op het Halve Zolen Festival in Waspik. Kenmerk was het thema “verrassende ontmoetingen” waarbij culturele instellingen van diverse aard hun acte de présence gaven op 28 locaties in en rond het centrum van Waspik, waarvoor de bewoners hun tuinen en schuren beschikbaar stelden. Een prachtig initiatief waar Stichting Wereldwijd Loon op Zand enthousiast op inhaakte.

 

Zo hebben wij gekozen voor de verrassende ontmoeting van een aantal musici zoals Gitaarsalon en Onno Kanters, beide uit Loon op Zand, die een verbinding legden met een sympathiek Syrisch vluchtelingengezin. Vader speelde deze middag regelmatig gitaar, samen met Gitaarsalon en een van de dochters speelde uitstekend klassieke muziek op de piano. Daar tussendoor wist Onno Kanters de aandacht van de luisteraars met sfeervolle covers goed vast te houden.

Moeder en beide dochters van het Syrische gezin verzorgden ook de andere verrassende ontmoeting die zij voor de bezoekers in petto hadden, namelijk heerlijke hapjes en soep volgens traditionele Syrische recepten. Heerlijk genieten van de hapjes en tegelijkertijd luisteren naar de muziek; dat was aangenaam verpozen bij de gastvrije familie Schoenmakers.

Op deze pagina is een korte foto-impressie te zien van onze bijdrage aan het Halve Zolen Festival.

Comments are closed.