Scholenproject

In 2017 was het thema “TEXTIEL WERELDWIJD”

20171107_111155Drie scholen uit Kaatsheuvel volgden in oktober/november de workshop Textiel Wereldwijd.

Met veel belangstelling en nog meer plezier werd door de kinderen ingegaan op het ontstaan van de verschillende vormen van textiel. Op een speelse wijze met theater, liedjes, spreekwoorden en activiteiten werd duidelijk gemaakt welke rol kinderen spelen in het maakproces van textiel. Ook de nieuwe ontwikkelingen in de textielindustrie werden meegenomen. 20171107_102814De leerlingen speelden een rol als spinner, breiende herder, haker, levend weefgetouw en zelfs boomschorspletter.

De workshop onder leiding van Marja van Trier werd door stichting Wereldwijd en Wereldgemeente Loon op Zand aangeboden om kinderen meer bewust te maken van de grote economische waarde maar ook de ecologische footprint van textiel over heel de wereld.

 

.

In 2016 hebben we een heel ander succesvol scholenproject uitgevoerd

“Ik wil ook vlindertaal leren!”: deze uitspraak kwam van een van de kleuters van de Lage Weijkens. Hieronder ziet u er een verslag van

De kleuters van Basisschool De Lage Weijkens in Loon op Zand  en basisschool De Vaert Kaatsheuvel hebben in december 2016 de nieuwe voorstelling Papipluies gezien.

Papipluie is een beleving van muziek en theater. Je gelooft niet meteen wat je ziet. Kleuren, klanken,vlinders? Of toch niet? Kinderen vroeen zich dat niet af. Ze genoten, waren enthousiast of sprakeloos bij het zien van Papipluie. In deze voorstelling komen vlinders van over heel de wereld op bezoek.  Samen met Elke de vlinderdeskundige die vlindertaal spreekt dansen ze op harpmuziek van Alix Colin. Het materiaal van deze voorstelling komt voort uit afval. Een poëtische vorm van hergebruik.

 

Comments are closed.